SCIOS Scope 8

In veel bedrijven en organisaties worden er elektrische installaties gebruikt. Dit is uiteraard bevorderend voor de bedrijfsproductiviteit, maar het werken met elektriciteit kan ook gevaren met zich mee brengen. In Nederland is er dan ook een strenge wetgeving omtrent het garanderen van de veiligheid. In de Arbeidsomstandighedenwet wordt namelijk vermeld dat alle elektrische installaties veilig moeten zijn. Ook moeten de werkzaamheden veilig uitgevoerd kunnen worden en als werkgever bent u daar verantwoordelijk voor. 

Worden er in uw bedrijf veel elektrische installaties gebruikt? Dan raden we u aan om deze regelmatig te laten inspecteren. Daar zijn speciale inspecties voor, zoals de scope 8 inspectie. Een van onze ervaren medewerkers kan deze scope 8 keuring in uw bedrijf uitvoeren.

Wat is scope 8?

Wij kunnen verschillende soorten inspecties uitvoeren. Een daarvan is de scope 8 inspectie. Dit is een gestandaardiseerde veiligheidsinspectie van alle elektrische installaties in een bedrijf. Deze inspectie is gebaseerd op de Nederlandse norm NEN 3140. Wij hebben ervaren inspecteurs in dienst die zijn opgeleid om deze inspecties uit te voeren.

Scope 8 keuring

Het is aan te raden om een scope 8 keuring uit te laten voeren. Door het laten uitvoeren van een dergelijke keuring voldoet u aan de wettelijke zorgplicht. Tevens weet u na het laten uitvoeren van een scope 8 keuring zeker dat de verzekeringsmaatschappij de schade dekt bij eventuele calamiteiten. Sommige verzekeringsmaatschappijen hebben namelijk in de polis opgenomen dat u een dergelijke inspectie uit moet laten voeren.

Scope 8 keuring kosten

Wilt u weten wat de kosten van een scope 8 keuring gaan zijn? Daar kunnen wij vooraf helaas geen vast tarief aan koppelen doordat dit afhankelijk is van verschillende factoren. U kunt via onze website wel een vrijblijvende offerte aanvragen. Dan weet u wat de eventuele  kosten van de keuring zijn.

Scios scope 8

Scope 8 is ontwikkeld door de stichting SCIOS. Dit is de brancheorganisatie voor de certificatieregelingen voor inspectie en onderhoud voor onder andere elektrische installaties. Onze installateurs hebben de juiste certificaten om een scios scope 8 inspectie vakkundig uit te voeren.

Verschil scope 8 en scope 10

Naast een scope 8 keuring, kunt u bij ons ook terecht voor diverse andere keuringen. Zo kunnen we bijvoorbeeld ook een scope 10 keuring uitvoeren voor uw bedrijf. Het verschil tussen een scope 8 en een scope 10 is dat een scope 8 inspectie gericht is op de arbeidsveiligheid, terwijl een scope 10 inspectie gericht is op de brandveiligheid. Beide scope keuringen zorgen voor een veilige werkomgeving voor uw bedrijf én werknemers.

Neem contact met ons op

Contact formulier

  Soort Inspectie * - Maak uw keuze

  Aanvullende inspectie informatie

  Inspectie methode *

  Aanvullende inspectie informatie

  Aanvullende inspectie informatie

  Kies uw branche *

  Voer een getal tussen de 1 en 10.000 in.

  Voer een getal tussen de 1 en 100 in.

  Type dak *

  Uw contact gegevens

  Bedrijfsgegevens

  Scope inspect B.V.
  Mijlweg 6-D
  3295 KH ‘s-Gravendeel

  Tel: 06 53 50 62 14
  Mail: info@scope-inspect.nl

  KvK: 85747920
  IBAN: NL21 RABO 0189 5285 59
  BTW-nr: NL863728157B01